A gépbérlés előnyei

2020.11.30.

l

Harmath és Társai Kft.

Nagyon sokszor előfordul, hogy hirtelen olyan feladattal találjuk szembe magunkat, amelynek elvégzéséhez speciális eszközre vagy gépre van szükségünk. Ilyen esetben nem biztos, hogy megéri megvenni az adott gépet, mert úgysem használnánk ki. Ezekre a helyzetekre jelent megoldást a gépbérlés, amely egyszerű, gyors, kényelmes és költséghatékony.

Mikor lehet szükség gépbérlésre?

Olyan gép nincs, ami egyedül alkalmas minden feladat ellátásra, és bizony előfordulnak olyan esetek is, amikor kifejezetten speciális gépre van szükségünk. Általában ezek egyedi és egyszeri esetek, illetve annyira speciális gépek, hogy nem éri meg megvásárolni. A legtöbb esetben ezek nagyon drága, többtízmilliós eszközök, és úgysem használnánk ki. Ilyen esetben jöhet jól, ha van lehetőség az adott gép bérlésére.

Egy-egy alkalomra jobban megéri bérelni egy JCB kotró rakodót

A legtöbb esetben ezek építőipari vagy földmunkára is alkalmas gépek, amelyeket magánemberként garantáltan nem használunk rendszeresen, így természetesen fel sem merül bennünk, hogy például megvegyünk egy úthengert vagy minikotrót. Ugyanakkor nem csak magánemberként lehet szükségünk gépbérlésre, hiszen ipari szolgáltatóként sem rendelkezünk mindig minden munkához szükséges speciális géppel. Egy-egy nagyon különleges, egyedi gép esetében gyakran jobban megéri inkább bérelni, mint megvenni, mert soha nem termelné vissza az árát, annyira ritkán lenne rá szükség.

A képen teherautó, kültéri, autó, parkoló látható

Automatikusan generált leírás
Önjáró és önrakodó betonkeverő bérlésére is van lehetőség

Miért éri meg gépet bérelni?

A gépbérlésnek számtalan előnye van. Az egyik természetesen az, hogy a bérlésnek köszönhetően kifejezetten az igényeinknek és az elvégzendő feladatnak megfelelő, speciális gépet tudunk használni. A gépbérlés előnye, hogy az adott gép csak annyi időre kerül hozzánk, amíg szükségünk van rá, ennek köszönhetően nem kell a tárolással és a karbantartással, szervizeléssel sem foglalkoznunk. Meghibásodás a javítás költsége és feladata sem minket terhel.

Gépbérlés esetén a javítás és szervizelés nem a bérlőt terheli

A gépbérlés költséghatékony és kényelmes megoldást jelent. Lényegesen olcsóbb, mintha meg kellene vásárolni az adott eszközt, továbbá a bérleti díj és kaució minden esetben előre ismert, így azzal a költséggel tudunk előre kalkulálni. Ráadásul, ha nem magánemberként, hanem cégként bérlünk, a bérleti díjat költségként is el tudjuk számolni.

Gépet bérelni sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint megvenni, hiszen a vásárlás folyamata adott esetben hetekig is eltarthat, ugyanis a gépet gyakran külföldről kell behozni és az ezzel kapcsolatos adminisztráció igen hosszadalmas. Ezzel szemben a gép bérlése akár 1-2 napon belül, szinte azonnal megoldható, és még a szállítással sem nekünk kell bajlódnunk.

A szállítás sem a bérlő feladata

A bérlő felelőssége gépbérlés esetén

Gépet bérelni kifejezetten egyszerű és kényelmes megoldás bármilyen helyzetben, hiszen a javítás és szervizelés nem minket terhel, ettől függetlenül bérlőként nekünk is van felelősségünk. Egyrészt a gépet mindig rendeltetésszerűen kell használnunk, ellenkező esetben az okozott kárt meg kell térítenünk. Másrészt pedig a gép karbantartásáról és állapotának megőrzéséről nekünk kell gondoskodni addig, amíg a használatunkban van. Ezekre feltétlenül figyeljünk gépbérlés esetén.

A szakszerű használatban a gépkezelő segít