Bérelhető munkagépeink bemutatása

2021.09.16.

l

Harmath és Társai Kft.

Ahogy adott időjárási viszonyokhoz más-más lábbelit választunk, úgy a különböző földmunkák elvégzéséhez is más-más munkagépek lesznek megfelelőek. Rengeteg időt, energiát és pénzt spórolhatunk, ha tudjuk, milyen földmunkagépre van szükségünk az elvégzendő munkához, ehhez szeretnénk most segítséget nyújtani. Lássuk, a Harmath és Társai Kft-nél bérelhető munkagépek és földmunkagépek típusait és tulajdonságait.

Mini kotrók

JCB 8018, JCB 55 Z-1

Ezeket a gépeket a legszűkebb helyeken történő munkavégzéshez ajánljuk, ahová a nagyobb kotrók nem férnek be, vagy nem tudnak kényelmesen mozogni, például járda építése, kisebb helyeken a földmunkák elvégzése, épületen belüli bontás, vagy egy kertben a földrendezés. Lánctalpaik bármilyen terepen remekül boldogulnak. Kis méretükhöz képest ezek a típusok, extrém nagy teljesítményre képesek, a JCB 55 Z-1 a cég valaha épített legerősebb és legnagyobb teljesítményű mini kotrója. A gép földmunkák, vagy akár betontörés elvégzésére is alkalmas, és olyan extrák segítik a gazdaságos működését, mint a terhelés érzékelő hidraulika rendszer, amely az aktuális munkafolyamathoz szükséges minimális energiát fogyasztja csak el, tartalékolva az üzemanyagot a későbbiekre. Ennek a típusnak nem nyúlik túl semmilyen alkatrésze a lánctalp nyomvonalán kívülre, ezért kifejezetten szűk helyeken is képes a munkavégzésre. Maximális kotrási mélysége 3.843 méter, maximális ürítési magassága 4.274 méter.

A JCB 8018 minikotrót érdemes megnézni parkolás közben is:

Kotró rakodók

JCB 3CX, JCB 4CX 

Az általános gépi földmunkák túlnyomó többsége elvégezhető a világ első számú gumikerekes kotró rakodóival. Az univerzális gépek előnye a sokoldalúság: a különböző méretű és cserélhető hátsó kanalakkal mindig a legmegfelelőbb és legpontosabb munkát tudják elvégezni a legrövidebb idő alatt, míg a nagy méretű első kanállal gyorsan és nagy mennyiségű anyagot tudnak mozgatni. A rakodó funkciónak hasznát tudjuk venni raklapok pakolásánál is, illetve egyéb építő munkák során. Az ilyen méretű gépek kiválasztásakor nem elhanyagolható szempont az üzemanyag felhasználásának gazdaságossága. A 3 CX a JCB „megfelel napjaink emelkedő üzemanyagárainak és környezetvédelmi kihívásainak, kategóriájában a legjobbnak számító hatékonysággal és kis üzemelési költséggel. A JCB 3CX Eco húzó hatása minden eddiginél nagyobb, ami kiemelkedő nyomóerőt biztosít a rakodási alkalmazásokban.”  (https://www.terra-world.com/hu/termekeink/jcb/backhoe-loaders/jcb-3cx-eco/)

A JCB 4CX négy kerék  meghajtással bír, és négy egyforma méretű kerékkel rendelkezik, amelynek köszönhetően a munkagép extra erővel és stabilitással rendelkezik. Maximális kotrási mélysége 6.14 méter, maximális motorteljesítménye 81 kW, maximális rakodó kapacitása 4368 kg.

Forgó kotrók (gumikerekes)

TEREX TW 140, Hyundai 140W-7A, CASE WX 95 

Nagy volumenű építő, bontó vagy tereprendező munkák esetében már nagyobb gépekre van szükség, ám a kotrógépek méretében sem érdemes túllőni a célon. Érdemes a pontosan nekünk kellő nagyságot és teljesítményt választani, ehhez a kicsi és közepes nagyságú, 10-16 t közötti súlyú kotrógépeket ajánljuk, amelyek egyszerre stabilak és mozgékonyak is. A forgó kotrók egyszerre végzik a bontási, rakodási munkákat, rengeteg időt és energiát spórolva.

Pl: Case WX 95

Forgó kotrók (lánctalpas)

Hyundai 210 NLC-7A 

Az igazán nagy mértékű építő és bontó munkák kivitelezéséhez ezt a lánctalpas kotrót érdemes választani, amely megfelelően masszív felépítménnyel bír a komolyabb bontási munkákhoz is. Kínálatunkban ez az elérhető legnagyobb földmunkagép, így ezt a valóban nagy feladatokhoz ajánljuk, ahol nagy méretű anyagokat kell bontani, kitermelni vagy ásni, és kellően nagy tér áll rendelkezésre a gép mozgásához, továbbá külső munkaterületen, nehezen járható részeken (pl.: sáros földutak) elvégzendő munkák esetén, vagy külterületi nyílt csatornák/főcsatornák tisztításához, vízelvezetési és építési munkák elvégzéséhez.  Ásási  mélysége 6,67 méter. 

Úthengerek

JCB VMT 160, Bomag BW164AD-2

Akár kis területen van szükségünk tömörítésre, akár nagy felületen dolgoznánk, mint pl.: utak, ipari parkok, több 1000 négyzetméteres területek, az úthengerek lesznek segítségünkre. A JCB VMT 160 tömörítő henger “kiváló mozgékonyságának és a kompakt kialakításának köszönhetően számos munkaterületen – például udvarokon, felvonulási utakon, lakóövezetek útjain, autó parkolókban, országutakon, autópályákon és repülőtereken – ideális”  (https://www.terra-world.com/hu/termekeink/jcb/compaction-equipment/vmt-160/) választás. Ez a gép koncentrikusan megmunkált dobfelületekkel, túlnyomásos, szűrt vizet permetező rendszerrel, az kiemelkedően nagy üzemanyagtartállyal és kézzel felülvezérelhető automatikus rezgésszabályozással rendelkezik, méretéből adódóan inkabb kisebb munkákhoz alkalmas. A Bomag BW164AD-2 méretéből adódóan hatékonyabban tud nagy felületeken simítani, így időt és pénzt spórolunk meg vele. 

Önjáró és önrakodó betonkeverő

Messersi DBA-H-1000BV

A hagyományos betonkeverés fáradságos munkája kizárólag kis mennyiségű terület betonozásakor hozza a megfelelő hasznot időben, munkában és pénzben is. Nagyobb  betonozási munkák elvégzéséhez ajánljuk az önjáró betonkeverő használatát. Elöltöltős, dönthető keverődobbal rendelkezik, a keverés és kirakodás megkönnyítéséhez változtatható forgási sebességgel dolgozhatunk, így csak a hozzávalókat kell bele tölteni a gépbe. A megfelelő minőségűre kevert beton a csúszda segítségével egyből a kívánt helyre önthető, majd a nagynyomású mosóberendezéssel az eszköz tisztán tartását is praktikusan, gyorsan megoldjuk.